

Tento olivový olej je specifický svými silnými organoleptickými vlastnostmi: barva, chuť a aroma. Je bohatý na vitamin E a A a obsahuje vysokou hodnotu mastných kyselin. Olivový olej ELAIAN je zákazníky preferován především pro jeho nízkou aciditu, pouze 0,39 %. Maximální přípustná úroveň kyselosti extra panenského olivového oleje je 0,8 %. Olej ELAIAN je bez cholesterolu, olivy jsou péstované tradičním způsobem bez nebezpečných postřiků. Neobsahuje žádné škodlivé chemikálie, hormony, barviva a pesticidy.
Teplota při výrobě oleje nepřekročí 30 °C, čímž se nezničí kvalita olivového oleje. Obecně vyšší teploty zničí těkavé části oleje, které jsou zodpovědné za jeho charakteristické aroma. Často vysoké teploty dodají oleji načervalou barvu. Olivový olej ELAIAN je tmavě zelené barvy.
Olivový olej ELAIAN má tmavě zelenou barvu a příjemnou olivovou vůni. Jedná se o přírodní šťávu bez jakýchkoliv úprav, která je velice cennou ingrediencí středomořské kuchyně.
neobsahuje cholesterol
ve 100 ml | |
---|---|
Energetické hodnoty | 3450 kj / 824 kcal |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Celkový tuk | 92,9 g |
Z toho nasycené tuky | 13 g |
Mono-nenasycené tuky | 73 g |
Poly-nenasycené tuky | 6 g |
Vláknina | 0 g |
Acidita | 0, 39 % |
Peroxidy | max. 20 mE g |
Vosky | 250 ppm g |
K270 | max. 0,20 |
K232 | max. 2,50 |
DK | max. 0,01 |