+420 732 325 839 (Po-Pá: 8-17 hod)

Nákupní košík

Vyber měnu: CZK EUR


Úvod Sportovní výživa Aminokyseliny Jednotlivé Glutamin Carne Labs L-Glutamine Fermented 500 g + L-Glutamine Fermented 500 g ZDARMA

Carne Labs L-Glutamine Fermented 500 g + L-Glutamine Fermented 500 g ZDARMA

Suplementace glutaminem snižuje atrofii svalů při katabolických stavech a šetří tělesné proteiny anabolickým působením. Detailní informace

Cena s DPH 899 Kč
Cena bez DPH 782 Kč
Běžná cena 1 398 Kč
Ušetříte 499 Kč
 ks
Dostupnost Do 3 dnů i
Kód produktu 100295

Detailní popis Carne Labs L-Glutamine Fermented 500 g + L-Glutamine Fermented 500 g ZDARMA

Glutamin aminokyselina s mnoha funkcemi v metabolismu lidského těla. Suplementace glutaminem snižuje atrofii svalů při katabolických stavech a šetří tělesné proteiny anabolickým působením.

Náš výrobek obsahuje glutamin, který je vyráběn fermentační technologí. Vysoce kvalitní a šetrná výroba suroviny, neobsahuje žádná rezidua, která mohou vznikat při klasické výrobě. Glutamin fermented je prvním svého druhu na našem trhu.

Glutamin má mimořádně vysokou čistotu a kvalitu.

Doporučené dávkování

5 g (čajová lžíčka) 30 minut před tréninkem, 5 g ihned po tréninku a další dávku před spaním.

Rozdíl mezi L- Glutaminem pocházejícím z fermentace a z chemické syntézy

Vlastnosti produktu

L-Glutamin, pocházející z fermentace, je vyráběn mikrobiální fermentací a čištěn extrakcí, purifikací atd. Velmi zřídka kdy je v tomto procesu výroby používána jakákoli těkavá látka. Proto tento druh L-Glutaminu patří k přírodním produktům a splňuje koncept „Green Enviromental Protection“ = „ochrany životního prostředí“. Na druhé straně, při použití L-Glutamové kyseliny, jako hlavního surového materiálu pro výrobu L-Glutaminu, pocházejícího z chemické syntézy, je zapotřebí několika toxických chemických sloučenin, jako jsou například methanol, CS2, čpavek atd. Proto tento druh L-Glutaminu nelze řadit k přírodním produktům.

Účinnost v lidském těle

L-Glutamim pocházející z fermentace si osvojuje mikrobiální fermentaci a využívá pro svůj vznik enzymatické reakce. Proto je stupeň jeho biologického využití vysoký a jeho vstřebatelnost, funkce a vliv jsou pro lidské tělo příznivé. Na druhé straně, u L-Glutaminu pocházejícího z chemické syntézy, nejsou jeho funkce a vliv tak dobré jako u produktu vyrobeného fermentací. Samozřejmě může mít také v lidském těle vedlejší účinky kvůli těkavým organickým nečistotám a zbytkům.

Kvalita produktu

Toxické a škodlivé sloučeniny, jako jsou methanol, CS2, čpavek atd., jsou při výrobě L-Glutaminu chemickou syntézou nezbytné. Methanol, sulfidy a jiné látky je však složité z produktu odstranit dokonce i iontovou výměnou, destilací atd. Zůstanou více či méně v konečném produktu a po požití jsou lidskému tělu škodlivé. Dále je v chemickou syntézou získaném L-Glutaminu zřetelnější pachuť pocházející z čpavku a sulfidů. Tato pachuť získaná chemickou syntézou je v produktu při spolknutí stále patrná, přestože čichem není postřehnutelná. Fermentací získaný L-Glutamine nepotřebuje při své výrobě žádnou z výše zmiňovaných toxických nebo škodlivých látek, čímž se předchází  zbytkům organických těkavých nečistot v produktu a nevýhodám chemické syntézy.

Výrobní prostředí

L-Glutamin pocházející z mikrobiální fermentace je vyráběn skrze biochemické reakce v podmínkách s normální teplotou a tlakem. Zřídka kdy jsou používány jakékoliv organické těkavé látky, což vše dohromady zajišťuje lepší výrobní prostředí. Proto tato výroba vyhovuje standardům ochrany životního prostředí. Malé množství zbytkového kalu, destilátu a odpadní vody může být zlikvidováno s následujícími omezeními: *Veškeré usazeniny zachycené na filtračním rámu při tlakové filtraci tekutiny, vzniklé při kvašení, je možno použít jako přídavné krmivo pro ryby, prasata atd. *Malé množství zbytkové vody může být po dokonalém zpracování a vyčištěná vypuštěno. *Destilát může být dále lépe využit po přeměně na vysoko-thiamino-proteinové hnojivo. Všechna tato opatření pomáhají předcházet znečištění životního prostředí a pomáhají zajistit čistotu výroby. Na druhé straně prostředí výroby L-Glutaminu pocházejícího z chemické syntézy je horší kvůli přídavným toxickým a škodlivým chemickým látkám, jako jsou metanol a CS2, které poškozují životní prostředí dokonce i po zpracování.

Budoucnost vývoje

L-Glutamin pocházející z mikrobiální fermentace patří k přírodním produktům. Vyhovuje mezinárodním požadavkům ochrany životního prostředí a zřídka kdy může životní prostředí znečistit. Proto může být jeho velkovýroba realizována a budoucnost této výroby je optimistická. Na druhé straně je bez budoucnosti L-Glutamin, vyráběný chemickou syntézou, při použití škodlivých chemických látek, jako jsou metanol, CS2 atd., které mají za následek špatné výrobní podmínky a znečišťují životní prostředí. Proto byla výroba L-Glutaminu chemickou syntézou kompletně zakázána v mnoha jiných zemích, jako jsou Japonsko, Korea atd.

Výrobce

Zbyněk Slanař
S.K..Neumanna 2503
530 02 Pardubice

Produkt je zařazen v následujících kategoriích

Mohlo by Vás také zajímat